Inicio / Noticias / PROJECTE SOLERTEX: DESENVOLUPAMENT D'UN TEIXIT FOTOVOLTAIC AVANÇAT PER A SOLUCIONS I APLICACIONS EN EXTERIOR

PROJECTE SOLERTEX: DESENVOLUPAMENT D'UN TEIXIT FOTOVOLTAIC AVANÇAT PER A SOLUCIONS I APLICACIONS EN EXTERIOR

| | Outdoor Solutions

Células solares para las placas de los parasoles

El NUCLI SOLERTEX és un projecte que treballa la possibilitat d'incorporar tecnologia fotovoltaica en les lones dels para-sols.

En aquest projecte participa un consorci d'empreses cadascuna amb una aportació diferent. El fabricant de lones, un centre tecnològic que aporta la tecnologia fotovoltaica per als para-sols, una empresa que produeix químics per a les lones, una d'electrònica... En aquest projecte IASO s'encarrega de dur a terme tota la fabricació i l'assemblatge de les aportacions de les altres companyies.
El projecte SOLERTEX, amb número d'expedient RD16-1-0115, ha estat aprovat en la convocatòria 2016 del programa de subvencions NUCLIS de revolta industrial i desenvolupament experimental de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), cofinançat per la Unió Europea a través del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER), amb la finalitat d'incentivar la realització d'activitat de cerca industrial i desenvolupament experimental.


El projecte SOLERTEX desenvoluparà i validarà nous teixits flexibles (lones) que incorporin mòduls fotovoltaics (FV) i materials de canvi de fase (PCMs) per a la fabricació de productes de protecció en exterior (para-sol, tendal, etc.) autosuficients energèticament. La incorporació de les dues tecnologies incrementarà l'eficiència energètica dels productes fabricats mitjançant les lones. A més, es desenvoluparà un sistema de gestió de l'energia produïda pel mòdul FV per a alimentar les funcionalitats del producte (il·luminació, càrrega de telèfons intel·ligents, etc.).


IASO, el coordinador del projecte, és el fabricant de sistemes de protecció solar per a múltiples aplicacions, SAULEDA és fabricadora de teixits tècnics per a solucions per a la protecció solar i la indústria; i ECOPOL TECH és fabricador d'especialitats en l'àrea de polímers fluids per a diverses aplicacions. I JVV Grup, una enginyeria i fabricant de projectes d'electrònica
Addicionalment, LEITAT i IREC col·laboressin en el consorci aportant valor tecnològic a les empreses en els àmbits científics i tècnics que ho requereixin.
Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
Imatge: Cèl·lules solars per a les plaques fotovoltaiques amb lones de para-sol.

Compártelo

En IASO utilizamos cookies propias y de terceros con finalidad analítica y publicitaria. Puedes aceptar todas las cookies, rechazarlas o configurar tus preferencias, haciendo click aquí donde podrás obtener más información.