Inicio / Noticias / UN TEIXIT FOTOVOLTAIC PER A PARA-SOLS I TENDALS

UN TEIXIT FOTOVOLTAIC PER A PARA-SOLS I TENDALS

Barcelona | | Outdoor Solutions

parasol con un tejido foto-voltaico de color negro  y sillas de colores


Un consorci català ha desenvolupat nous teixits flexibles que incorporin mòduls fotovoltaics i materials de canvi de fase per a la fabricació de productes de protecció solar en exterior, com per exemple para-sols o tendals. La incorporació de les dues tecnologies té l'objectiu d'incrementar l'eficiència energètica dels productes fabricats fent-los energèticament autosuficients. A més, l'empresa JVV Grup ha desenvolupat un sistema de gestió de l'energia produïda pel mòdul per alimentar les funcionalitats del producte, com ara la il·luminació, la càrrega de mòbils, entre altres.

Els teixits fabricats contenen plaques fotovoltaiques en capa preval sobre una lona, incorporant adhesius especials, processos d'encapsulació i recobriment antibrutícia. D'altra banda, s'ha dissenyat i construït un para-sol amb aquests mòduls fotovoltaics integrats, a més d'elements com la il·luminació o un motor d'obertura i tancament. S'ha comprovat que el para-sol és energèticament autosuficient.

El consorci neix del projecte SOLERTEX, que reuneix empreses amb capacitats complementàries per al desenvolupament de productes industrials innovadors amb la col·laboració de centres de recerca catalans. El consorci està format per IASO, coordinador del projecte i fabricant de sistemes de protecció solar per a múltiples aplicacions; SAULEDA, fabricador de teixits tècnics per a solucions per a la protecció solar i la indústria; JVV Grup, una enginyeria i fabricant de projectes d'electrònica a mesura i ECOPOL TECH, fabricadora d'especialistes en l'àrea de polímers nano estructurats fluids per a diverses aplicacions, principalment adhesius i recobriments funcionals.
Addicionalment, Leitat i IREC han participat en el projecte aportant valor tecnològic a les empreses en els àmbits científics i tècnics que ho han sol·licitat.


El projecte

El projecte SOLERTEX, amb número d'expedient RD16-1-0115, ha estat aprovat en la convocatòria 2016 del programa de subvencions a NUCLIS de revolta industrial i desenvolupament experimental de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb la finalitat d'incentivar la realització de l'activitat de recerca industrial i desenvolupament experimental.


 


 

 

Compártelo

En IASO utilizamos cookies propias y de terceros con finalidad analítica y publicitaria. Puedes aceptar todas las cookies, rechazarlas o configurar tus preferencias, haciendo click aquí donde podrás obtener más información.